Hem » En guide för att använda kristaller och stenar
Kristallguide

En guide för att använda kristaller och stenar

by Jens Engblom

Under meditation använder många människor kristaller genom att placera en på sin yogamatta, bredvid sin meditationskudde eller genom att hålla den i den sittande handens handflata. För att ytterligare förstärka effekterna av ett meditativt tillstånd som uppnås genom att ligga ner kan man placera ädelstenar på kroppen.

Man kan bära kristaller som smycken, ha dem i fickan för ögonblick då man behöver centrera sig eller bara bära dem i en väska med sig hela dagen.

Några av mina kristallälskande kompisar rekommenderar också att du bär din sten nära ditt hjärta och cirkulationscentrum, antingen som ett halsband eller instoppad i din behå. Du kan rikta stenens helande energi genom att hålla den på eller nära motsvarande chakra eller problemstället. Du hittar alla kristaller du behöver hos kristallerna.se

När du använder kristaller kan du lugna utrymmena runt omkring dig

Att ha en sten som är känd för sin positiva energi i din bil eller på din arbetsplats kan hjälpa till att avleda inflytandet av dålig energi.

Vidare kan du genom att strategiskt arrangera större stenar runt utsidan av ditt hem skapa en atmosfär av harmoni och välbefinnande. Placera en kristall vid vart och ett av hemmets fyra hörn för att skapa fred och säkerhet.

Ta bort allt damm från dina stenar och tvätta dem med saltvatten om det behövs.

Stenar kan renas från sina lagrade energier i en skål med torrt salt i några timmar, lämnas utomhus över natten för att absorbera fullmånens kraftfulla energi, eller smutsas med salvia- eller palo Santos-rök.

Att använda stenar som främjar behagliga känslolägen och känslor av välbefinnande kan mer betraktas som en mindfulness-utövning, oavsett om man tror att kristaller innehåller dessa förmågor eller inte. Med deras hjälp kan du upptäcka att du kan tänka mer positivt och vara mer uppmärksam på hur dina energimönster påverkas av mentala obalanser.

Valet av stenar bör återspegla aktuella tankeprocesser

Om du till exempel har en bit rosenkvarts i fickan, kan du varje gång du sträcker dig in och låter fingrarna glida över dess kurva, låta den känslan fungera som en mild påminnelse om att fokusera på att ditt hjärta är på bättringsvägen.

Onyxens betryggande, runda vikt kan hjälpa dig att ställa in dig på budskapet att du är älskad och uppskattad.

Related Posts