Hem » Pernilla Wahlgren – Allt du behöver veta

Pernilla Wahlgren – Allt du behöver veta

by Jens Engblom

En av våra mest älskade mediepersonligheter, Pernilla Nina Elisabeth Wahlgren föddes på julafton den 24 december 1967.

  • Ålder: 54 år
  • Längd på 1.56 m.

Pernilla kommer från Värmdö i Stockholm. Mellan åren 1993 och 2002 var hon gift med Emilio Ingrosso som hon har tre barn med. Pernilla skaffade ett barn till 2007 med sin dåvarande pojkvän Joachim Lennholm.

Pernillas olika roller under hennes år som artist innefattar: sångerska, skådespelerska programledare och radiopratare. Enligt en källa är Pernillasnet worth är uppskattat till hela 1,2 miljoner amerikanska dollar, vilket motsvarar ungefär 12,7 miljoner kronor.

De tidiga åren, där allting startade

Med ursprung från Småland, dotter till Hans Wahlgren och Christina Schollin, är Pernilla Wahlgren en av Sveriges mest älskade artister. Redan som ung fyraåring stod hon på scen tillsammans med sin mamma medverkade i TV-pjäsen Den längsta dagen. Då båda hennes föräldrar var skådespelare, kan vi anta att det föreföll sig naturligt för Pernilla att följa i deras fotspår.

Pernilla studerade musik på Adolf Fredriks musikskola och tog danslektioner hos Lasse Kühler. Som elvaåring år 1979 blev hon tilldelad titelrollen i den kända musikalen Annie på Folkteatern vid Östermalmstorg.

Andra teaterproduktioner och musikaler värda att nämna som Pernilla medverkat i är: Lilla Prinsen, Sound of Music, Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Mio min Mio Snövit, Ringens hemlighet, Annie get your gun, Grease, Trollkarlen från Oz, Cats, Nils Karlsson pyssling och Bruden som visste för lite.

Melodifestivalen år 1985 när hon framträdde med sången Piccadilly circus, var språngbrädan som kastade ut henne i sin till synes ostoppbara karriär. Det här var den första gången det var prat om hennes kläder.

Utmärkelser och priser

Pernilla har blivit tilldelad Teaterpriset Guldmasken två gånger. Den första gången var år 1999 för Charleys tant på Intiman (hette tidigare Wallmans och ligger vid Odenplan i Stockholm). Andra gången var för sin roll i Kärlek & Lavemang på Fredriksteatern i Helsingborg i Skåne.

År 2004 mottog hon Ulla Billquist-stipendiet, en utmärkelse som delas ut av Folkets hus och Parker på årlig basis till ”en begåvad ungdom inom teater, sång och musik.” Pernilla vann tillsammans med sin dotter Bianca Kristallen för bästa TV-personlighet år 2018.

2001 och 2002 pratades det om hennes kläder igen, eller i alla fall avsaknaden av dem när hon vek ut sig (poserade utan kläder) i tidningen Café. En av gångerna var i samband med att hon utsetts till Sveriges sexigaste kvinna.

Film och TV

Med en intensiv karriär i strålkastarljuset sedan 1985, är Pernilla Wahlgren och hennes familj kanske mest känd hos det svenska folket genom TV-serien Wahlgrens Värld. Det är en TV-serie som följer deras vardagsliv med allt vad det innebär. Det gå bra att titta på serien på Kanal 5 och Discovery+.

Pernilla Wahlgren Design – collection

Den 4 juli 2022 infann sig Pernilla på varuhuset Gekås i Ullared. Anledningen till att hon infann sig där var för att introducera sin nya vårkollektion som skett i samarbete med varuhuset. Under ett par timmar kunde glada besökare träffa henne i egen hög person.

Masked singer

Pernilla är en av panelexperterna i TV4:as underhållsprogram Masked Singer. Under programmets gång ska de gissa på vilken sångare som gömmer sig bakom masken. I ett avsnitt kom en mycket egendomlig godisautomat ut. Flertalet av panelmedlemmarna trodde att det var skådespelaren Adam Pålsson som gömde sig där under.

Det visade sig dock inte alls stämma då det var Youtubern Daniel Norberg som gömde sig under masken. I ett annat avsnitt gissade panelen att det var Kenny Bräck som gömde sig under masken. Det visade sig dock vara Anders Bagge som innan avslöjandet, gav juryn en ledtråd att han var släkt med en av jurymedlemmarna. Pernilla i detta fall, men hon lyckades inte gissa rätt.

Vid avslöjandet fäller hon istället en otrevlig kommentar. Den handlade om att Anders snarare var buksvåger med hennes ene bror mer än något annat.

Pernilla Wahlgren har hybris

Detta är en kritikerrosad föreställning som gick av stapeln den 23 januari 2020 och hittills har sålt över 150 000 biljetter landet över. Showen är fylld av humor, musik, sketcher och parodier i ett friskt och underhållande tempo.

Biljetterna har sålt ut i många städer under sommaren och sensommaren. Dock finns det fortfarande biljetter kvar för den som vill se showen i september och framåt.

Wahlgrens värld

Här kan vi följa med Pernilla när hon flyttar ut ur det gröna huset och in i sitt ny lyxiga hus på Lidingö som hon själv har ritat. Gällande försäljningen av sitt förra hem, har Pernilla uttryckt en viss ånger eftersom hon i efterhand insåg att hon kunde tjänat mer på det om hon inte sålt det så snart.

Vi får även träffa Pernillas nye kille Christian Bauer. Pernilla framstår lite som en nykär tonåring när hon i ett avsnitt talar om att smyga in honom på hotellrummet där de befinner sig i ett avsnitt av TV-serien.

Wahlgren & Wistam

I en intervju med Expressen berättar Sofia Wistam om sin stundtals upplevda frustration att arbeta tillsammans med Pernilla. Sofia menar att Pernilla många gånger är ett yrväder. Hon bidrar med en högt underhållningsvärde, absolut, men att det är frustrerande när Pernilla kommer för sent, ska blogga eller sätta sig på Insta mitt under sändning. Trots att de är mycket olika är det inte någon tvekan om att podcasten är en succé.

Blogg och sociala medier

Sedan år 2015 har hon en podd tillsammans med Sofia Wistam som heter Wahlgren & Wistam. Idéen till podcasten kommer initialt från Sofia Wistams make, efter det att hon uttryckt missnöje över att bara beroende av en TV-kanal.

Som att det inte vore nog med TV-serier, shower och allt vad ett kändisskap innebär, lyckas Pernilla även ha tid för en blogg och sociala medier som bland annat Instagram. Du ser henne i nästan alla tidningar, hennes blogg, i TV-rutan, du kan skratta åt hennes fånigheter i podcasten och läsa skvaller om henne på forum som Flashback.

Related Posts