Hem » Socialdemokraterna
Bild med Socialdemokraterna som diskuterar gängkriminaliteten

Socialdemokraterna

by Jens Engblom

Socialdemokraternas politiska fokus kommer att ligga på tre områden: att minska segregationen och utrota brottsligheten, att återställa den demokratiska kontrollen över välfärden och att utnyttja klimatförändringarna för att skapa framtidens jobb med goda arbetsvillkor över hela landet.

Socialdemokraternas tre fokusområden

  • Minska segregationen
  • Utrota brottsligheten
  • Återställa kontrollen över välfärden

Det högerkonservativa blocket med Moderaterna och Sverigedemokraterna i spetsen blir den främsta utmanaren i valet 2022. En ny politisk situation har uppstått till följd av Moderaternas ställningsförskjutning och öppenhet mot Sverigedemokraterna, som ställer sin socialdemokratiska politik mot det mest konservativa regeringsalternativet i modern tid.

Socialdemokraterna inför Val 2022

Vi går till val med politik som visar respekt för majoriteten av människor. De allra flesta människor kommer att gynnas av Socialdemokraternas politik.

Gängkriminalitet

Segregation och gängkriminalitet, välfärdsreformer och användningen av klimatförändringar för att skapa nya högkvalitativa jobb är alla prioriteringar för Socialdemokraterna.

För att få kontroll över regeringen och driva igenom så mycket socialdemokratisk politik som möjligt efter nästa val 2022 går partiets medlemmar till val som sina egna. Att någon form av samarbete med Sverigedemokraterna ens är en möjlighet är en stridsfråga för Socialdemokraterna.

Fakta gängkriminalitet

År 2021 präglades Sverige av det gängkriminella våldet där främst skjutningar låg på en hög nivå. Sverige hade 342 skjutningar vilket resulterade i 40 dödsfall. Vilket även präglar året 2022 då det dödliga våldet även ligger på en hög nivå.

År Antal skjutningar Antal skadade Antal avlidna
2021 342 115 46
2020 366 177 47
2019 334 120 42
2018 306 135 45

Related Posts