Hem » Hundfjället
Bild på Hundfjället

Hundfjället

by Jens Engblom

Ett vinterland med vidsträckta sluttningar och panoramautsikt finns i Sälens Hundfjället. Alla familjemedlemmar kan roa sig på denna enorma skidort. Eftersom det finns backar i alla fyra riktningarna, kommer du alltid att kunna hitta en solig eller lugn plats att läsa, glida i backen eller tillbringa kvalitetstid på after ski.

Om du föredrar ett lugnare tempo erbjuder Hundfjället ett brett utbud av aktiviteter, inklusive skidåkning, möten med riktiga trädtroll och mysiga nätter i stugan.

Alla åldrar kan njuta av backen här, från nybörjare till experter.

…Om du söker en stuga i sälen kan vi rekommendera den här sajten.

Skidåkning

Eftersom Hundfjället har 240 meter fallhöjd är det längsta fallet 2,1 kilometer långt. För att ta dig från Tanddalen till Hundfjället tar du transitliften som binder samman de två skidområdena. Skidområdet Tanddalen / Hundfjället består av de två systemen. Skidområdet vid Tanddalen har Sälens mest varierade terräng för alpin skidåkning. De långa backarna gör att alla kan bli kung av kullen på en enda dag, så att hela familjen kan tävla nerför backen.

Hela Sälens trollbestånd finns i Hundfjället, som är ett populärt resmål för skidfamiljer. Många fler flyttar in varje år nu när de har varit här i ett antal år. När du går igenom kommer du att höra dem chatta, sjunga och i allmänhet vara busiga. Över 400 magiska träskulpturer pryder ett kilometerlångt sagoäventyr. Trollskogen är ett äventyr som kan upplevas av vuxna och barn i alla åldrar. Dessutom finns det en dedikerad park för de minsta, komplett med speciellt designade hopp och andra funktioner skräddarsydda för deras storlek.

Fakta om hundfjället

Fallhöjd: 240 meter
Längsta fallet: 2,1 km
Träskulpturer: 400 st

Fakta om Hundfjällets skidanläggning

Snöskor i skogen

I Hundfjället finns längdspår och elljusspår som båda är välskötta. Tanddalens längdspår kan också nås genom elljusspårvägen.

Snowboardåkning Hundfjället: Grunderna

Det är en win-win situation.

När hungern slår till har Hundfjället en uppsjö av alternativ att välja mellan. Det är vanligt att folk tar en kaffe eller dagens lunch på restaurangen på översta våningen. Hundfjällets poolarium är det perfekta stället att ta en vila från skidåkningen. En bastu, en bubbelpool och ett kafé finns på hotellet. Butiker och restauranger ligger precis intill skidliftarna.

Boende Skistar

Skistar erbjuder stugor vid hundfjällstorget, där du bor nära skidbackar och liftar. Stugorna och lägenhetshuset erbjuder en trevlig och bekväm vistelse både för barnfamiljer och gäster utan barn.

Det finns även många privata stugor tillgängliga vid Hundfjället. I många lägen är en privat fjällstuga utrustad med både braskamin och bastu för extra mysighet. Oavsett om du hyr en bostad i Hundfjället eller Tanddalen så kommer du att kunna åka skidor utan ansträngning i båda systemen. Eftersom en transithiss förbinder dem. Planera att spendera tid på din favoritskidstuga den här säsongen.

Pontus i hundfjället

Efter en lång dag i backen erbjuder restaurangen Pontus en kulinarisk kväll i den svenska fjällvärlden med inspirationer från Nordamerika. Pontus erbjuder både en trevlig afterski där den sofistikerade skidåkaren kan njuta av god dryck från champagnevagnen eller boka ett bord för att njuta av kvällens meny.

Champagne Hour 15:00-17:00
Lunch 11:30-15:00
Barens öppettider 11:30-22:00

Pistkarta Hundfjället

Hundfjället har totalt 22 pister fördelade på olika svårighetsgrader. Skidområdet är nivå delat efter bergets naturliga utformning. På pistkartan kan majoriteten av de röda, gröna och blå backarna hittas till höger, medan de fyra svarta backarna till vänster utgör en utmaning. Vid Hundfjällstorget, en naturlig samlingsplats, börjar skidområdet och omfattar ett barn- och nybörjarområde. Trollbäckstorget är ett bra ställe för unga skidåkare att finslipa sina kunskaper.

Related Posts