Hem » Hur du får ett SMS-lån: Detaljerad guide

Hur du får ett SMS-lån: Detaljerad guide

by Jens Engblom

Om du vill få ett snabbt SMS-lån beviljat är det här artikeln för dig. Vi kommer att ta upp alla detaljer kring hur du får ett snabblån via SMS, från vad det är till hur du kan få ett.

Vad är SMS-lån?

Ingen uppfinning har gjort våra liv enklare än mobiltelefonen. Visste du att du även kan använda din telefon för att ansöka om ett lån med hjälp av ett sms?

Sms-lån har blivit ganska populära i Sverige, och fler och fler människor använder dem för att ta hand om sina oväntade utgifter. Allt du behöver göra är att skicka ett SMS till långivaren och vänta på att pengarna sätts in på ditt konto inom några minuter eller timmar.

Kortsiktiga privatlån med hög ränta

SMS-lån är en typ av kortfristigt lån som kan ansökas om och via sms. De används vanligtvis för att täcka oväntade utgifter eller för att hålla ut till nästa lönedag.

Ansökningsförfarandet är snabbt och enkelt och pengarna kan hamna på ditt konto inom några minuter. Lånet återbetalas automatiskt på din nästa lönedag om du så väljer.

Vilka är fördelar har sms-lån?

Sms-lån har många fördelar. Här är några av dem;

  • Bekvämlighet: Du kan få ett smslån när som helst och var som helst.
  • Få krav: Med sms-lån behövs inga papper eller säkerheter för att få dem. Det enda som behövs är att du är 18 år eller att du bevisar att du kan betala tillbaka lånet.
  • Snabbt godkännande: Vissa långivare godkänner ditt lån inom 30 minuter och sätter in dem på ditt konto inom 60 minuter.

 

Hur får man ett sms-lån?

Om du är i behov av lite extra pengar kan ett sms-lån vara lösningen. Ett sms-lån är en typ av kortfristigt lån som du kan ansöka om och få helt och hållet via din mobiltelefon.

För att få ett sms-lån skickar du helt enkelt ett sms till långivaren med ditt önskade belopp och de kommer att svara med instruktioner om hur du genomför transaktionen. När du har följt deras instruktioner får du pengarna insatta på ditt konto, vanligtvis inom en timme.

Med ett sms-lån behöver du inte oroa dig för saker som kreditkontroller eller långa ansökningsprocesser – det räcker med att skicka ett sms så kan du få de pengar du behöver på några minuter.

Smslån utan UC – finns de?

I Sverige finns det egentligen inga lån utan kreditprövning. Alla svenska långivare är skyldiga att följa ansvarsfull utlåningspraxis och måste därför göra kreditkoll innan de lånar ut. Vissa långivare kan ge en offert med endast en mjuk kreditupplysning.

Vad är skillnaden mellan en mjuk och hård kreditprövning?

En mjuk kreditprövning är ett sätt att få en överblick över en låntagares kredithistorik utan att påverka den negativt. När du kontrollerar din egen kredithistorik anses detta också vara en mjuk kontroll. Alltså – långivare använder någon annan upplysningscentral, inte Upplysningscentralen (UC).

När en långivare utför en mjuk kontroll använder de den information du lämnar för att få en uppfattning om din kreditvärdighet. Information som ditt namn, din adress och ditt födelsedatum ingår, tillsammans med offentliga register.

En hård kreditupplysning ger också tillgång till denna information, men innebär att man kontaktar Upplysningscentralen för att få ytterligare information. Varje gång en hård kreditprövning utförs loggas den i din akt och förblir synlig för andra långivare under en period på 12 månader. Ytterligare information som samlas in är bland annat:

  • Dina bankkontouppgifter, liksom tidigare lån eller betalningshistorik för räkningar, hjälper långivarna att få en uppfattning om vad de kan förvänta sig av dig.
  • Återtagande. Om din bil eller ditt hem någonsin har tagits tillbaka kommer det att finnas med i din kreditupplysning i 7 år.
  • Finansiella förbindelser. Har du öppnat ett gemensamt konto med någon? Har du undertecknat en kreditansökan tillsammans med någon annan? Sådana relationer registreras här.

Flera hårda kreditkontroller under en kort period har en negativ effekt på din upplevda kreditvärdighet, så du bör begränsa hur ofta de förekommer.

 

 

Related Posts