Hem » Mammans underbara resa till Stockholm Quality Outlet
GIFT1

Mammans underbara resa till Stockholm Quality Outlet

by Jens Engblom

Nu ska du få höra en saga. Den handlar om vackra klänningar och läckra kakor men det är varken Askungen eller Hans och Greta i huvudrollen. Nej, den här berättelsen handlar om en helt vanlig mamma som shoppar festblåsa och present på Stockholm Quality Outlet.

Vad mamman tog reda på inför sitt shoppingäventyr:

Vad Stockholm Quality Outlet
Var Adress Flyginfarten 4, 177 38 Järfälla
När Butikernas öppettider är 10-19 alla dagar
Hur Kör bil och parkera gratis eller åk kollektivt till Barkarby Handelsplats

En trött morgon tjuvlyssnade mamman på några kollegor medan hon sörplade på det beska automatkaffet. Dessa pratade om brett sortiment, mängder av butiker, låga priser och unika produkter. Mamman snappade upp namnet Stockholm Quality Outlet och tänkte att det måste vara ett paradis. Hon älskade ju att shoppa på riktigt och inte bara online. Säkert finns där också riktig cappuccino istället för sånt här rävgift.

Efter några snabba klick på telefonen fick mamman veta att outleten inhyser hela 70 butiker och 200 olika varumärken med allt från heminredning till sport och mode! Och mycket riktigt, de stora kaffekedjorna är också på plats och serverar rykande varma drycker med skummad mjölk.

Skyndade att fynda i alla butiker

Mamman hade svårt att koncentrera sig på arbetsuppgifterna den dagen. När klockan slog fyra snörde hon sina Dr Martens och rusade till förskolan för att hämta sina gullungar. Sedan tog de pendeltåget till Barkarby Handelsplats och klev in i de shoppinglystnas Eldorado.

På mammans inköpslista stod festklänning och finskor till morfars 70-årsfest, present till jubilaren samt en ny vas eftersom den gamla gått i kras. Även skor till Knoll och Tott om det hanns med. Hon häpnade över prislapparna som visade upp till 70 procents rabatt. En expedit förklarade att det är överflödet från nuvarande eller tidigare kollektioner som reas ut. Men det fanns även chans att lägga vantarna på produkter som ingen annan har eftersom även så kallade provkollektioner såldes ut. Det är ju fantastiskt, tänkte mamman. Som att handla på loppis – billigt och unikt – men utan doft och fläckar! 

Golf och rabatt på rabatt

Snart låg både glittrigt fodral och matchande klackisar i mammans shoppingkasse. Nästa punkt på listan var presenten. Morfar var galen i golf. Vareviga lördag tillbringades, till mormors stora förtret, på golfbanan i Nacka. Kanske något att använda när han spelar, funderade mamman. När hon läste Golf Outlets på en av skyltarna blev hon så snabb i fötterna att barnen knappt hann med. På avdelningen med klubbor ryckte hon till sig en ståtlig smidd bladklubba.

Därefter bar det av mot klädavdelningen där plaggen inte bara såldes med rabatt – utan rabatt på rabatten vid flerköp! Pappas fräsiga keps fick därför sällskap av ytterligare fem. Med så många i korgen måste de nästan bli gratis, tänkte mamman och slängde ned en Helly Hansen också.

Trötta ben blir spralliga på Stockholm Quality Outlet

Nästa punkt på listan var en vas, vilket innebar att de måste gå en lång bit tillbaka till inredningsbutikerna. Men där sa det stopp. Inte i mammans fötter eller plånbok. Det var barnen som skrek ett rungande stopp. Trötta i benen, hungriga och framför uttråkade! Mamman såg sig omkring i panik och fick syn på en gyllene disk fylld av godsaker. Även ånga från en kaffemaskin kunde hon ana.

En stund senare var magar belåtna och energinivåer balanserade. Nu gjorde fötterna inte alls ont längre utan barnen drabbades istället av akut klättersug. Mamman drog med sina älsklingar från caféet för att hitta en lösning på dilemmat. Då uppenbarade sig en lekplats mitt i outleten! Barnen slet sig loss från mammans klibbiga händer och kastade sig in bland de lekande barnen. Shoppingturen var räddad!

Alewalds outlet pappans räddning

En timme senare var även vas och barnskor inhandlade och mamman kunde med frid i sinnet ta pendeltåget hem med barn och fynd. Ombord på tåget ringde pappan som behövde panikhandla skjorta inför viktigt möte dagen därpå. Mamman tittade på klockan. Pappan skulle aldrig hinna matcha öppettiderna i Barkarby.

Men så fick hon syn på en reklamskylt som berättade om ett liknande shoppingparadis mitt i stan: Alewalds Quality Outlet. Åk dit, där finns allt från mode till skidor och skridskor, beordrade hon. Och så fick det bli, pappan åkte till Alewalds Quality Outlet och kittade sig med snyggkläder även han. Slutet gott, allting gott – och framför allt väldigt billigt!

Några av de butiker som mamman besökte

Related Posts