Hem » Pappas pojkar – rå och älskad av många
FILMER1

Pappas pojkar – rå och älskad av många

by Jens Engblom

I succéserien ”Pappas pojkar” som går att streama på Dplay ser vi komikerna Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman (JLC) spela huvudrollerna tillsammans med Christoffer Nordenrot – fyra vuxna men totalt omogna barndomsvänner. Med bekymmerslöst festande och en motvilja att växa upp, skapar de ett pinsamt kaos när de enda med överseende är deras rika pappor.

Snabbfakta om Pappas pojkar

Jonas Fagerström Driver en av Sveriges största Instagram-profiler och har varit med och skapat YouTube-trion JLC. Utöver det driver han företagen My Stamp AB och Elton Wood AB och vann 2017 Guldtuben i kategorin ”årets stjärnskott”.
Lucas Simonsson Blev känd genom videoplattformen ”Vino” och har förutom det varit med och startat upp humorgruppen JLC. Han har i sin explosionsartade karriär också förekommit på plattformar som Facebook och Instagram samt tagit hem priser som ”årets stjärnskott”, ”årets Facebook” och ”årets Instagram”.
Carl Déman Mest känd genom humorgruppen JLC och har vunnit pris på Guldtuben som ”årets stjärnskott”. Utöver sin generösa komik har han startat ett Instagramkonto med över 500 000 följare. Déman gav också ut sin bok ”Med livet som insats, min historia”, där han skildrar livet som spelberoende.
Christoffer Nordenrot Har medverkat och skrivit manus i ett flertal filmer och serier genom åren och är en väletablerad svensk skådespelare som innehar en utav huvudrollerna i den hårt ironiska humorserien Pappas pojkar.

Pappas pojkar – en serie med glimten i ögat

År 2020 var året vi bänkade oss framför tv:n som små möss vid en ostbit. Mathias, Leo, Herman och Jens växer upp tillsammans i en finare förort i Göteborg.

Deras rika pappor skämmer bort dem, och efter 10 år av bekymmerslöst festande och noll koll på läget ökar kontrasterna mellan killarnas handlingar och omgivningens förväntningar. Full, pank och outbildad har väl alla varit, men när det händer pappas pojkar är det kört.

Pappas pojkar skapar historia

Redan 1973 kom en serie ut med namnet Pappas pojkar. Ingen mindre än Lasse Hallström regisserade serien, och i huvudrollerna fanns Magnus Härenstam, Brasse Brännström och Carl-Gustaf Lindstedt.

Serierna påminner om varandra, men med ombytta roller. I serien från 1973 är det pappan som hamnar i trassliga situationer och hans söner, en vetenskapsman och en förvuxen playboy, som tvingas lösa det med de medel de har. Humor-Sverige hade nog aldrig kunnat föreställa sig en sådan rå utformning av komiken som det visade sig bli femtio år senare i Pappas pojkar.

Någon man också kan tro blev inspirerad av Pappas pojkar är Emelie Schepp, som gav ut en e bok med namnet ”Pappas pojke”. I Lottens blogg skrivs det i en recension om ”Pappas pojke”: ”Spännande bladvändare om föräldraskap, relationer och att utnyttja andra människor”. Det låter rätt likt en beskrivning av Pappas pojkar, men den boken skildrade istället en rätt mörk historia om en pojke som försvinner. 

En del av Pappas pojkar syns i kända filmer

Listan på vad huvudkaraktärerna i serien kan tänkas göra går att göra lång, och med en omättad energi tar JLC ut all sin galenskap på att bemästra sina karaktärer. Men av de fyra huvudrollsinnehavarna i serien är Christoffer Nordenrot den som spelat flest karaktärer, i andra sammanhang. Han har nämligen den längsta listan på filmroller av dem alla. Här är roller han haft och filmer han medverkat i:

Men oavsett vilka roller de alla gjort, eller inte gjort, tidigare tar nog ändå karaktärerna i Pappas pojkar priset av rollernas roller, och i säsong 2 når de höjdernas höjd av hysteri.

Related Posts