Hem » Hur räknar man ut kvadratmeter inför en renovering
calculator

Hur räknar man ut kvadratmeter inför en renovering

by Jens Engblom

Amina kliade sig trött i ögonen. Hon var trött på allt. Trött på jobbet. Trött på boendet. Trött på tapeter, golv, möbler, kläder – ja, verkligen allt. Amina hade sista tiden noterat hur slitna saker och ting var hemmavid. Det är lätt att vara hemmablind och vänja sig insåg hon.

Bortskavda och bortrivna tapetbitar fanns överallt. Golven hade jack av leksaksbilar och annat som ungarna kastat ifrån sig i vredesmod. Amina tog en smutt av kaffet och var glad att de faktiskt inte tapetserat om direkt när de flyttade in som de tänkt.

Hon hade sett sådana fina tapeter hon ville ha, men de var riktigt dyra. Det hade varit som att elda upp pengarna direkt om de tapetserat med dem. Hon var tacksam att de tänkte till en gång innan då för fem år sedan.

Hur räknar man ut kvadratmeter på en vägg inför tapetsering

 Nu var det 5 år senare, det var dags för en förändring. Att leva med tapeter som förra bostadsinnehavaren valt var inte längre hennes stil. Amina ville sätta sin egen prägel på hemmet och inte bara bo i någon annans val. Igår hade hon googlat och räknat på hur räknar man ut kvadratmeter på en vägg.

Sedan hade hon surfat runt på tapetsidor och sett olika tapeter som skulle passa perfekt in hos dem. Men det var inte bara att se på en tapetrulles pris, man behövde ha många rullar. Amina suckade och tog fram papper och penna. Det kändes bättre att sitta med fysiska attribut än att räkna på datorn.

Hur räknar man ut kvadratmeter på ett golv inför ett golvbyte

 Det intressanta var att räkna ut vad tapeterna egentligen skulle kosta. Väggen bakom tv:n var ganska stor. Amina funderade på hur man räknar ut kvadratmeter pris. När hon fått fram kvadratmeterpriset skulle hon ge Emil svart på vitt vad renoveringen skulle kosta.

Hade hon tur kunde de kanske även passa på att lägga om golven. Ett mörkt härligt däcksgolv såg hon framför sig. Här skulle det inte bli något läskigt vitt och fräscht.

Ombonat och mysigt var mer deras melodi. Hur man räknar ut kvadratmeter på ett golv hade hon redan koll på, så det var bara att ta fram tumstocken. Nu skulle de äntligen renovera.

Related Posts