Lennix – Omdömen & Tester

Välkommmen till Lennix! Här finner du recensioner, tester och omdömen – skrivna av vår redaktion. Du finner även lite andra typer av inlägg där vi mer på djupet förklarar vissa fenomen. Tanken med den här webbplatsen är helt enkelt att hjälpa alla konsumenter genom övergripande och lättbegripliga tester! Scrolla ned för att se våra senaste inlägg.

Läs våra senaste inlägg:

Kikarsikte – Så väljer du rätt sikte för ditt jaktvapen

Att välja rätt kikarsikte på ditt jaktvapen är nästan lika viktigt som att välja rätt vapen för jakten. Valet av ett kikarsikte är heller inte så enkelt som det låter. Det hela bygger på vilket avstånd du har till det du ska skjuta och en rad andra faktorer.

Här ska vi reda ut vad det är du ska se till i valet av ett bra kikarsikte. Möjligheten finns också att du kan behöva ett flertal olika sikten för olika typer av jakt och olika vapen.

På så sätt hoppas vi du kan finna vägen till rätt kikarsikten till dina jaktvapen. Tänk på att du behöver ett vapenskåp för förvaring av gevär och dylikt.

Viktigt vid valet av kikarsikte

För det första finns det några inledande frågor du ska ställa till dig själv. Nedan ser du de fyra viktigaste frågorna:

  • Sker jakten under dag eller nattetid?
  • Vad är det du ska jaga?
  • Vilka avstånd kommer det att vara till målet?
  • Hur mycket är du villig att betala?

På det stora hela är det alltid så att ett kikarsiktes kvalitet speglas av det pris du måste betala. Därav är det mycket viktigt att du ställer alla de viktiga frågorna. Här finns chansen att du inte behöver köpa den som är dyrast.

Det vanliga är att det idag finns kikarsikten som kan hantera stora skillnader gällande förstoring. Naturligtvis kan det många gånger vara ett plus, men det behöver inte alls betyda att du får det bästa siktet för din jakt.

En av de största skillnaderna som finns med valet av kikarsikte, är om du ska välja ett som ligger i första bildplanet eller i andra bildplanet.

Kikarsikte i första bildplanet

Ett sikte i första bildplanet kallas även för medförstorande. Rent direkt innebär det att det riktmedel som finns ändrar storlek beroende på vilken förstoring du använder. På så sätt får du ett större och grövre riktmedel vid kraftigare förstoring.

Kikarsikte i andra bildplanet

När du väljer ett kikarsikte i andra bildplanet, betyder det att du väljer ett som är icke medförstorande. Det betyder då att du fritt kan ställa in olika förstoring i siktet utan att storleken på ditt riktmedel förändras.

Val av förstoring på kikarsikte

Något du ska tänka på vid valet av kikarsikte är att ljusegenskaperna är direkt kopplade till den förstoringsgrad du använder. Om du exempelvis vill ha optimal funktion vid dåligt väder eller dåligt ljus.

Ja, då blir resultatet att du ska ha ett kikarsikte som har en objektivdiameter som är 7 gånger större än den maximala förstoringsgraden. Det här är dock saker som du har lärt dig under din jägarexamen. Vi vill bara trycka på vikten av att tänka på alla faktorer.

När du ska jaga i mörker

Något som kan vara mycket bra att tänka på är att du idag kan använda ett och samma kikarsikte för jakt i både dagsljus och mörker. I det fallet ska du välja det som vi kallar mörkersikte.

Här har de inbyggt ljus som gör att du kan få en mycket bra bild även i kolsvarta miljöer.

Mobilt bredband

Ska du hänga med i samma takt som utvecklingen sker inom alla områden, blir du en väldigt upptagen person. Speciellt om du ser till teknik, data och IT. Här går det ruskigt fort, vilket också kan vara en fördel. När vi ser till mobilt bredband är det idag en mycket hård konkurrens mellan olika operatörer på den svenska marknaden.

Här erbjuder många obegränsat mobilt bredband, vilket leder till att de bara kan konkurrera med två verktyg. Det ena är priset och det andra är hastigheten. Vissa gånger handlar det också om ett komplett paket med telefoni. I det fallet finns det flera faktorer och andra sätt att konkurrera.

4g obegränsad surf blir bara bättre

Ju mer tid de olika operatörerna på marknaden för på sig, desto bättre paket med mobilt bredband kan de skapa. Här är det först och främst hur många GB du får att surfa med på den högsta hastigheten som är viktigt. Obegränsad surf betyder nämligen inte att du har samma höga hastighet hela tiden.

I det fallet skapas det olika paket, där du får olika pris beroende på hur många GB på den högsta hastigheten du anser dig behöva i ett mobilt bredband. Att de erbjuder dig obegränsat mobilt bredband, betyder helt enkelt att de inte stänger av dig som har använt hela ditt paket på högsta hastigheten.

Vad som händer är att du får surfa vidare, men på en mycket lägre hastighet. Nu brukar dock även den hastigheten duga för att se på bland annat Youtube och andra filmklipp. Dock är du som spelar kraftfulla och moderna spel online via din mobil beroende av den högre hastigheten för att allt ska flyta utan att lagga.

5g obegränsad surf – Snabbare än fiber

Nu är det inte längre bara 4g obegränsad surf som gäller. Idag är även 5g nätet utbrett och fungerande i Sverige. Här har vi en verklig utmanare till fiber, som länge kallats för den mest stabila och snabbaste formen av Internet.

Trots denna fantastiska möjlighet, är det fortfarande störst och bäst täckning för 4g mobilt bredband. Även priserna på 4g obegränsad surf är mycket bättre. Kanske finns det en gräns för privat bruk, där användaren slutligen säger att hastigheten är nog.

Dock kommer vi naturligtvis att få se 5g breda ut sig och ta över, då de formodligen redan arbetar på det de senare kommer att kalla 6g mobilt bredband.

Så söker du efter bästa valet av mobilt bredband

När du ska hitta den bästa operatören som erbjuder mest för pengarna, samtidigt som du får en hög hastighet med ett stort antal GB. Ja, då bör du alltid se i listor och de sajter på nätet där de recenserar eller berättar om alla operatörerna på en och samma plats.

Här finns det många att välja mellan och varför ska du leta på de platserna? Svaret är enkelt. Du som manuellt söker från operatör till operatör, får inte en sammanställning så du kan jämföra, utan hoppar från ett erbjudande till ett annat.

Det gör i sin tur att du riskerar att missa väsentliga detaljer som gör den ena operatören bättre än den andra. Utöver det får du surfa runt på onödigt många platser. Det gör att risken för att missa den bästa operatören av mobilt bredband blir större.

Kom ihåg att alltid ska se till, vid en jämförelse, storleken på fri surf vid högsta hastighet. Sedan sätter du det i paritet med det pris du betalar för obegränsat mobilt bredband.

Beställa ett blombud – Så går det till

Har du någonsin funderat på att beställa ett blombud på nätet? Det kan vara en uppskattad gest som inte behöver ta varken tid eller energi. Om du dessutom väljer ett billigt blomsterbud behöver du inte betala för mycket heller. I den här artikeln tänkte vi gå igenom allt du behöver veta om du går i tankarna att beställa blommor.

Välj ett pålitligt blombud

Välj ett pålitligt blombud

Det första steget när man vill beställa blommor eller ett blommogram är såklart att hitta en kandidat som är pålitlig. Det kan, förstås, vid första anblick vara svårt att skilja ut vilka av alla blomsterbud online som de facto går att lita på. Därför har vi gjort en liten övergripande lista över topp 3 bästa blombuden just nu:

  • Florister i Sverige
  • Interflora
  • Euroflorist

Dessa tre aktörer har stor erfarenhet att skicka blommor både innanför och utanför Sveriges gränser. Vilket innebär att du helt klart kan lita på att blommorna som du skickar via dem faktiskt kommer komma fram.

Välj blommor

När du har lokaliserat ett blombud är det dags att välja en bukett blommor att skicka. Det finns ju en väldigt massa blomster att välja mellan, därutöver finns det särskilda högtidsdagar och event. Exempelvis, mors dag, fars dag eller kanske vill du uppvakta någon som tagit studenten?

Oavsett syftet bör du enkelt kunna navigera rätt om du använder dig av menyerna och kategorierna som återfinns hos floristen. Välj bara vad du är ute efter för slags gåva så kommer det rulla in en massa olika förslag som förhoppningsvis kommer passa utmärkt för ditt ändamål.

Antal blombud:3 st.
Betalningsmetoder:Swish, Klarna & Kortbetalning.
Leveranstid:0-3 dagar.
Antal blomster:1000 +

Bästa Escape Room i Stockholm

Vägen ur ett Escape Room är ett riktigt häftigt äventyr, kantat av mysterier och pussel som ska lösas. När dörren stängs bakom er måste ni slå era kloka huvuden ihop för att lyckas komma ut från rummet. Det finns dock Ledtrådar om det skulle behövas.. Efter äventyret får ni intressant feedback på hur ni besegrat rummet.

Här har vi listat de bästa Escape room i Stockholm.

Twisted Keys Escape Room

Twisted Keys Escape Room

Twisted Keys Escape Room ligger i Stockholm. Letar du efter en ny, spännande och rolig aktivitet i Stockholmsområdet? Kom gärna med! Har du och dina vänner vad som krävs för att hitta ledtrådar, lösa alla pussel och hitta vägen ut innan tiden är ute?

Escape Room hittar du mer information om hur man bokar och kommer igång.

Escape Stories

På Escape Stories är vårt mål att leverera en av de bästa Escape Room-upplevelserna i världen! För att uppnå det fokuserar vi inte bara på fantastiska pussel, rum och inredning utan också på gästfrihet och berättande! Om du besöker oss är ditt mål inte bara att komma ut på 60 minuter. Du kommer att ha ett syfte, ett uppdrag och tro oss – du kommer att känna det verkliga behovet av att avsluta det!

Fox in a Box Stockholm

Fox in a Box Roomescape är ett spännande livespel, designat för små grupper på 2 till 6 personer. Du är låst i ett rum och du har 60 minuter på dig att lösa mysteriet med hjälp av logik och lagarbete. Under denna timme kommer du att känna spänning som aldrig förr. Ditt team måste arbeta tillsammans i varje steg för att slå rummet.

Questrooms

Ett av de första och mest spännande spelrummen i Sverige. Lös pussel, arbeta som ett team, tänk utanför boxen så kommer du att kunna fly från ett av våra 6 rum! Vi har också det enda skräckbaserade rummet i Sverige, där vi garanterar att kittla dina nerver.