Hem » Stigbergets Fot – hantverksbar på Söder
CRAFT

Stigbergets Fot – hantverksbar på Söder

by Jens Engblom

På Södermalm i Stockholm ligger hantverksbaren Stigbergets Fot. Det skall absolut inte förväxlas med Stigberget på Gröna Lund. Stigbergets Fot hittar du på Götgatan 5 i Stockholm, med andra ord ligger den centralt vid Söders hjärta, mitt i pulsen. Uttrycket hantverk har de senaste åren trendat stort när det gäller kopplingen till mat och dryck och syftar som regel på egen produktion av hög kvalitet.

Snabba fakta om Stigbergets Fot

Vad? En hantverksbar med inriktning på öl
Var? På Söder i Stockholms hjärta
När? Alla veckans dagar
Varför? För att du är sugen på en pubrunda och vill dricka öl från Göteborg.

Stigbergets Fot, fokus på öl från Stigbergets bryggeri

På Stigberget Fot har man fokus på dryck, framförallt på öl, och allra mest på öl från Stigbergets bryggeri. Stigbergets bryggeri är ett Göteborgsbaserat bryggeri. Stigbergets sortiment finns på Systembolaget, så känner du för att testa hemma först går det alldeles utmärkt.

På Stigbergets Fot serveras dock även öl från andra bryggerier än Stigbergets bryggeri. Här hittar du bland annat öl från ukrainska bryggerier och ett antal andra spännande ölsorter. Det finns även möjlighet att beställa alkoholfria alternativ. 

Känner du för vin, har Stigbergets Fot ett antal röda och vita viner på menyn. Därutöver finns även mousserande vin om något extra festligt skall firas.

Stigbergets Fot – meny för den hungrige

Även om Stigbergets Fot inte kallar sig restaurang, finns det ändå ett antal maträtter för den hungrige att sätta tänderna i. Maten är typisk pubmat i form av ett antal burgare, samt sandwich och buffalo wings. Till detta kan du välja en rad tillbehör.

Känner du för att ta med din fyrbente vän så är Stigbergets Fot markerat som ett hundvänligt alternativ. Det betyder att Stigbergets Fot välkomnar din hund.

Stigbergets Fot är noggranna med att poängtera att alla skall känna sig välkomna. Hit är du välkommen även om du inte är en inbiten ölnörd. Alla erbjuds en guidning i den experimentella ölens värld.

Just det experimentella kännetecknar mycket av sortimentet på Stigbergets Fot. Läser man menyn över de ölsorter som serveras, förvånas man av den uppfinningsrikedom som finns inom den moderna bryggarkulturen. I dag är öl mycket mer än ljus lager och mörk stout.

Stigbergets Fot i media.

Vad finns det då att läsa i media om Stigbergets Fot? Stigbergets Fot har ett konot på Instagram där man i text, men framförallt i bild presenterar sig, sin lokal och sina produkter. Då en bild säger så mycket mer, rekommenderas det starkt att man kikar in på deras Instagram före besöket.

Vad säger då recensionerna om Stigbergets Fot? Att googla “stigbergets fot recensiongalaxy buds pro”, ger inte mycket, du hamnar enbart på sidor som recenserar telefoner. Däremot kan ett besök på Tripadvisor vara värdefullt. 

Om vi tittar på vad kunder och gäster skriver där, så ser vi att det är lite blandade recensioner. Än så länge har Stigbergets Fot inte fått så många recensioner, så det kan vara svårt att läsa ut alltför mycket information av det. Överlag verkar kunderna nöjda med servicen, och tycker även att standarden är bra. Vi hoppas att Stigbergets Fot jobbar vidare och får till en bra ranking även på Tripadvisor.

4 spännande ölsorter att prova hos Stigbergets Fot:

Related Posts