Hem » Få ett grundläggande skydd online med våra 3 säkerhetstips

Få ett grundläggande skydd online med våra 3 säkerhetstips

by Jens Engblom

Den digitala världen förändras hela tiden. Faktum är att dagens digitala klimat skiljer sig rejält i jämförelse med bara 5, 10 eller 20 år sedan, och kan till och med förändras från en dag till en annan. Därmed är det viktigt att du känner till vad du ska göra för att skydda dig online, samt att du ständigt uppdaterar din kunskap enligt de nya rön som existerar på marknaden.

Att vidta säkerhetsåtgärder online är extra viktigt om du hanterar känsliga uppgifter eller transaktioner. Du kanske spelar slots, poker eller andra spel på ett casino online, och i sådana fall är det viktigt att du tänker på säkerheten, annars kan cyberkriminella få tillgång till ditt spelkonto.

3 säkerhetstips online som du inte får missa

Nedan är viktiga exempel:

Använd en VPN

En VPN-tjänst krypterar all trafik mellan dig och omvärlden, vilket gör att cyberkriminella, internetleverantörer och andra organisationer inte kan se vad du sysslar med online. Därmed är detta ett ypperligt skydd som inte bara ökar din säkerhet, men som även ger dig en högre nivå av anonymitet.

Vissa av dessa tjänster bidrar även med ytterligare funktionalitet som ökar skyddet, samt ger dig möjlighet att kringgå vissa geografiska restriktioner, vilket gör att du får ta del av en större del av internet. I många fall kan du även testa dessa tjänster gratis under en provperiod, vilket ger dig ett ypperligt tillfälle att kontrollera om tjänsten passar för dig eller inte.

Dela inte med dig av dina personliga uppgifter

Dela aldrig med dig av dina personliga uppgifter till andra människor online. I vissa fall måste du dela med dig av dina uppgifter till de appar eller hemsidor som du använder, och här rekommenderar vi att du begränsar detta så mycket som möjligt. Det kan även vara en bra idé att kontrollera vad de använder informationen till, exempelvis om de säljer den vidare till tredje part.

Du bör dock aldrig dela med dig av uppgifter eller filer till andra privatpersoner.

Ha uppsikt över dina enheter

Brukar du lämna mobiltelefonen eller datorn när du går på toa när du äter på restaurang? Då utsätter du dig för massvis med onödiga risker. Det är betydligt bättre att du tar med dig dina enheter in på toan, på så sätt kan du garantera din säkerhet. Du kan även be någon att ha uppsikt över enheterna, men då måste det vara någon du verkligen litar på.

Detta gäller även när du är på jobbet, inte minst om du jobbar på en större arbetsplats. Även om du litar på dina kollegor kan blivande eller falska kunder ta vara på möjligheten, något du kan undvika.

Related Posts